16 Şubat 2013 Cumartesi

Neden Belgeselleri İzlemeliyiz


Neden Belgeselleri İzlemeliyiz?
* Tarihle hesaplaşıp geleceğe yön verebilmek için.
Tarihini bilmeyen bugününü anlayamaz; gelecek konusunda ise bir ağırlığı olamaz. Belgeseller bize tarihin görsel izleriyle de yüzleşme imkanı verir. İZ TV bu ülkenin tarihinin ve kültürünün her köşesine uzanmaya ve bilinmeenler konusunda bizi aydınlatmaya devam ediyor.
* Yaşam deneyimimizi çoğaltmak için.
Dünyayı merak eden her insan, daha fazla ülke gezmek daha fazla kültür tanımak istiyor. Çoğu zaman bu meraklarımızı iş veya tatil gezileriyle gidermeye çalışıyoruz. Fakat belgeseller sadece merak ettiğimiz kültürleri değil, gitmeyi hiç düşünmediğimiz sürprizlerle dolu yerleri de ayağımıza getiriyor.
* Dünya üzerinde yaşayan tek tür olmadığımızı hatırlamak için.
Başka canlıların ve doğa parçalarının inanılmaz hikayelerini göstererek, doğanın öğretici ruhunu kavramamıza yardımcı oluyor belgeseller. Küresel ısınma ve benzeri çevre sorunlarının altında insanlığın doğayla olan çarpık ilişkisinin yattığını düşünürsek, doğayı anlama yönündeki çabanın önemi daha fazla ortaya çıkacaktır.
* Birinci elden bilgi alabilmek için.
Günümüzde internetin de yoğun katkısıyla gerçek bir bilgi patlaması yaşıyoruz. Öte yandan bilginin niceliği kadar niteliği de önemli ve bilgilerin doğruluğunu anlayabilmek için uzmanlara daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Örneklerini İZ TV’de bulabileceğiniz belgeseller bize uzmanların görüşlerinden yararlanma şansı veriyor.
* Modern yaşamın karanlık yüzünü anlayabilmek için.
Son yıllarda önemi giderek artan suç temalı programlar suçun gizemli doğasını anlamamıza yardımcı oluyor. Suçu anlayabilmek, suçun azaldığı bir dünya organize edebilmek için hayati önem taşıyor.
* Empati yeteneğimizi geliştirmek için.
Bir yakınımızı anladığımız gibi dünyanın öteki ucundaki bir insanı da anlayabilmeliyiz. Anlamak, saygı duymaktır. İZ TV ve diğer kanallardaki programlar başka hayatları, hayat deneyimini çok farklı yaşayan bireyleri öğrenmemizi sağlıyor.
* Paylaşmak için.
Günümüzde sadece son kullanıcıya yönelik video kameralar değil, cep telefonları bile kaliteli görüntü almaya imkan veriyor. Bazen çevremizde yakaladığımız bir detay önemli bir belge olabiliyor ve onu paylaşma ihtiyacı hissediyoruz. Böylece amatör bir belgeselin ilk adımlarını atıyoruz aslında. Belgesel izlemek çevremize sadece daha meraklı değil, aynı zamanda daha alıcı bir gözle de bakmamızı sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Digitürk Beşiktaş - İletişim e-mail: seo.istanbul.tr@gmail.com
Template Creating