16 Şubat 2013 Cumartesi

Sanat Da Yaparlar Kariyer De


Sanat Da Yaparlar Kariyer De!
Yedi sanatsever kadının kariyer mücadelesi “Gallery Girls” 11 Aralık’tan itibaren her salı 20.15’te ekrana gelecek.
Dizimax Entertainment’ta ilgi çekici, farklı bir reality daha! Sanatseverleri memnun edecek bir reality şov üstelik. New York sokaklarındaki galerilere konuk olacak, kariyerlerine sanatı eklemiş yedi kadının mücadelesine tanık olacağız.
“Herkes mühendis, doktor veya öğretmen olabilir ama sanatçı asla” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün bu vecizesi bize gösteriyor ki soyut çalışmalarla uğraşmak, bir durumu; zihinde, algıda ve estetik değerlerle ortaya koymak pek de kolay değil. Birikim, yaratıcılık ve bil hassa yetenek isteyen sanat, kariyer hedeflemek isteyenler için de oldukça zor. Ailelerin çocuklarına genelde sanatçı ol ama bir mesleğin daha olsun öğütleri, sanatın maddi bir gelecek ifade etmeyeceğine referans etse de, estetik değerleri her şeyden üstün gören gençlerin maddi kaygıları pek de umursayacağı söylenemez.  Ailelerin sanatı sadece hobi olarak görmesi çok da yanlış değil çünkü günümüz şartlarında sanatın hangi kolu ile uğraşılırsa uğraşılsın iş bulmak bir hayli sıkıntılı. Üstelik mesai saatleri de sabah 08.00 akşam 17.00 değil. Sadece bununla da bitmiyor, sanatla uğraşmak için zaman ve maddi gücün olması da beraberinde geliyor. Sadece resim yapacağınızı hayal edin. Boyası, fırçası, tablosu oldukça para gerektiriyor. Üretmek için zaman alması da cabası. Veya her kitleyi derinden ilgilendiren sosyolojik bir film çekeceğinizi düşünün. Sadece kamera kiralama neredeyse bir doktorun maaşından daha fazla. Fakat sponsor ve bakanlıktan destek alınabiliyorsa amenna.
Zor Zanaat
Bu kadar emek isteyen meslekle uğraşan, yedi sanat hevesli kızın azmi ve yaratıcılıklarını, gelişimlerini görmek sizi oldukça etkileyecek. İşe girme, yükselme dönemleri arasında bayağı bir zaman harcamak gerekiyor. Gallery Girls’de de sanata gönlünü adamış gençler bu zorlu süreçte iş bulma yolunda ilerliyorlar. Hayalleri ise A’dan Z’ye sanatı keşfedip ilham kaynağı aramak ve gördüklerini eğitimleri ile birleştirip iyi bir kariyer yapmak. Sanatla uğraşmanın ne kadar fedakarlık gerektiğini bize onlar gösterecek. Onların hayallerine kavuşma arzusu ve istedikleri işi bulabilme istekleri ile kimi zaman keyifli kimi zaman hüzünlü anlar yaşayacaksınız.
Gallery Girls’ü Yakından Tanıyalım
Amy Poliakoff
Floridalı Amy, üniversiteyi Miami’de okumuş. Sanat Tarihi bölümünü bitirdikten sonra Manhattan’da yaşamaya başlamış. Bugüne kadar birkaç galeride çalışan Amy’nin deneyim kazandığı yerlerden bazıları şöyle: Wolfsonian Müzesi, The David Zwirner Galeri, The Paul Kasmin Galeri ve The Leila Heller Galeri. New York’u çok seven Amy, buradaki organizasyonlara ve partilere bayıldığını söylüyor.
Angela Pham
Brooklyn’de fotoğrafçılık yapan Angela, 18 yaşında New York Üniversitesi’ne gidebilmek için New York’a taşınmış. Asıl ilgi alanı sanat olsa da, bu işten istediği kadar çok para kazanamadığından, bütçesine katkıda bulunması için modellik ve garsonluk yapmış. Angela’yı “Gallery Girls”te, istediği işi yapabilmek için büyük bir mücadele verirken izleyeceğiz.
Chantal Chadwick
Atlanta’da yaşayan Chantal, daha büyük bir şehirde yaşamak istediğini fark edince 17 yaşında New York’a taşınmaya karar vermiş. Başlarda dansçı olmak istese de yaşadığı bir sakatlık yüzünden bırakmak zorunda kalarak sanat tarihiyle ilgilenmiş. Okul hayatı boyunca içinde moda ve sanat barındıran çeşitli işlerde çalışan Chantal, daha sonra yakın arkadaşı Claudia ile End of Century adını verdikleri bir galeri açmış.
Claudia Martinez Reardon
Brooklyn’de yaşayan Claudia, hayallerinin peşinden koşan bir sanatsever. Sarah Lawrence Koleji’nde okuduğu yıllarda sanatla ilgili birçok yerde staj yapmış. Son girişimi ise, yakın arkadaşı Chantal ile birlikte açtıkları End of Century adlı galeri. İkili, iş konusunda kimi zaman fikir ayrılıkları yaşıyor olsa da arkadaşlıkları oldukça iyi bir şekilde devam ediyor.
Kerri Lisa
Erken yaşlarda sanatla ilgilenmeye başlayan Kerri, okul hayatı boyuca klasik piyano ve tiyatro dersleri almış. Doğuştan New York’lu olan genç sanatçı, ortaokulu Long Island’da okusa da her zaman Manhattan’da yaşayacağı günleri hayal etmiş. Syracuse Üniversitesi’nden mezun olan Kerri, sahip olduğu pozitif kişiliğiyle dikkat çekiyor. Kendisine sanat dolu bir yol çizen genç kadının, bir yandan da maddiyat konusunda zorluk yaşamamak için büyük çaba sarf ettiğini görüyoruz.
Liz Margulies
Sanatın içine doğmuş olan Liz, dünyaca ünlü bir sanat koleksiyoncusunun kızı. Hayatına Miami’de başlamış olsa da, grafik tasarımı okumak için Manhattan’a taşınmış ve kendine bir yol çizmiş. Ancak bu yıllarda uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele ettiği için liseden mezun olamamış. Kötü zamanları geride bırakan Liz’in karier yolunda başarılı olup olamayacağını hep birlikte göreceğiz.
Maggie Schaffer
Hırslı bir kadın olan Maggie’nin en büyük amacı sanat dünyasında tanınan bir isim olmak. Lafayette Koleji’nden mezun olan Maggie, eğitimini sanat tarihi üzerine almış. 24 yaşına geldiğinde ise ünlü isimle birlikte çalıştığı bir özgeçmiş sahibi olmuş. Maggie’nin çalıştığı yerlerden bazıları: Eli Klein Fine Art, Cottelston Advisors ve Christie's New York

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Digitürk Beşiktaş - İletişim e-mail: seo.istanbul.tr@gmail.com
Template Creating