16 Şubat 2013 Cumartesi

Yetişkinler için animasyon


Yetişkinler için animasyon
Dizimax Comedy HD’nin animasyon dizisi Archer, özel istihbarat sevisinde görevli bir grup ajanın farklı ve eğlenceli maceralarını anlatıyor.
Yakışıklı ve bir o kadar a egosantrik olan Sterling Archer, New York’ta bulunan ve annesinin Malory Archer’ın başında olduğu ISIS adlı gizli istihbarat servisinde görev yapan bir ajandır. Bulunduğu ekipte annesinden başka, eski kız arkadaşı Lana Kane, Ray Gillette, muhsabeci Cyril Figgis, İnsan Kaynakları Müdürü Pam Poovey ve sekreter Cheryl Tunt bulunuyor.
Dünyanın en iyi ajanlarının başında gelen Sterling Archer, ajanlıktan geri kalan zamanını su gibi içkilerin aktığı partilerde geçiriyor. Jet-set hayatı ve bencil, kendini beğenmiş tavırları, onu diğer ajanlar arasında tam bir baş belası yapıyor.  Ne var ki diğer karakterler de sütten çıkma ak kaşık değiller. Malory Archer da oğlu gibi elinden içkiyi eksik etmeyen bir alkolik. Cheryl ise saplantılı karakteriyle çoğu zaman insanların tahammülünü zorluyor. İnsan Kaynaklarının başındaki Pam ise uygunsuz davranışlarıyla dikkat çekiyor.
Zaman kavramının olmadığı bu animasyonda, 60’ların giyim tarzını, 70’lerin arabalarını, 80’lerin bilgisayarlarını, 90’lı yılların cep telefonlarını görmek mümkün. Dizinin hemen hemen her bölümü Sovyet Rusya, Soğuk Savaş ve Fidel Castro’ya göndermelerde bulunuyor. Günümüzün popüler kültüründen de izler bulabileceğimiz dizi, absürd ve zeki bir mizah anlayışına sahip. Tıkır tıkır işleyen planlar, mükemmel kişilikler ve kusursuz ajan tiplemesi gibi casusluk filmlerinde yer alan pek çok klişeyi ti’ye alan “Archer” yozlaşmış bir ajan dünyası ortaya koyuyor. 30 dakikalık bölümler halinde yayınlanan bu animasyon dizisinde izleyiciler zorlu görevlerin üstesinden gelmeleri beklenen bir grup insanın tuhaf ofis hayatlarına şahit oluyor.
Archer’a ses verenler
Archer’ın seslendirme kadrosunda dizi dünyasından tanıdığımız isimler yer alıyor. Fetişist sekreter Cheryl’i “Mad Love”, “Californication” ve “Two and a Half Men” dizilerinde canlandırdığı rollerden hatırlayacağımız Judy Greer seslendiriyor. Cyrill karakterine ise “Suburgatory” dizisinde Tessa’nın karşı komşusu olan Fred Shay’ı canlandıran Chriss Parnell ses veriyor. Ray Gilette’i seslendiren Adam Reed ise aynı zamanda dizinin yaratıcısı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Digitürk Beşiktaş - İletişim e-mail: seo.istanbul.tr@gmail.com
Template Creating